x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un stâlp electric s-a păbușit în craterul de la Slănic. Alte 16 persoane, evacuate din apartamente

Un stâlp electric s-a păbușit în craterul de la Slănic. Alte 16 persoane, evacuate din apartamente

de Redacția Jurnalul    |    02 Mai 2024   •   19:01
Un stâlp electric s-a păbușit în craterul de la Slănic. Alte 16 persoane, evacuate din apartamente

Un stâlp de electricitate s-a păbușit în craterul de la Slănic, potrivit unor imagini surprinse de prefectul Emil Drăgănescu. Alte 16 persoane, evacuate din apartamente.

„Atenție, în momentul de față, în acest bloc avem 16 persoane. (...) Oamenii care deja au fost evacuați sunt deja relocați la un hotel din zonă. Cei care nu au avut unde să se ducă, în momentul de față, sunt relocați. (...) Pe lângă cei 42, cei 16 de care vorbim astăzi au fost rugați să părăsească, de bună voie, apartamentele pe perioada lucrării, urmând să ne informeze dacă există persoane care nu au unde să meargă”, spune prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu.

El afirmă că toate cele 16 persoane au fost de acord să își părăsească apartamentele.

Drăgănescu spune că persoanele evacuate se vor muta înapoi în momentul în care se va stabili că blocurile sunt stabile.

„Pentru a limita această extindere, încercăm să intervenim de urgență”, adaugă el.

De asemenea, prefectul a surprins și imagini cu un stâlp care este înghițit de pământ în timp ce craterul se adâncește.

Locuitorii din zona afectată au primit mesaj RO-ALERT

Știre inițială Autoritățile din Prahova vor să facă noi evacuări ale locuitorilor din orașul Slănic. Este vorba despre locuitorii care se află în zona din apropierea craterului apărut în oraș. Autoritățile vor emite avertisment RO Alert.

Măsura privind evacuarea a fost anunțată pe site-ul Prefecturii Prahova.

„Prefectul județului, domnul Emil Drăgănescu, aflându-se la fața locului în urma surpării de teren din Slănic, informează cetățenii orașului Slănic faptul că, datorită ultimelor date primite și a informațiilor preliminare, se impun măsuri suplimentare de evacuare în zona adiacentă craterului”, a anunțat Prefectura Prahova.

În curând se va emite un mesaj RO Alert pentru zona afectată, mai anunță Prefectura.

„De asemena, prefectului județului Prahova, roagă cetățenii orașului Slănic să-și păstreze calmul, să colaboreze cu instituțiile statului și să aibă încredere în autorități”, scrie în mesajul publicat pe portalul Prefecturii.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a confirmat informația și a anunțat că o încă echipă din cadrul IGSU se va deplasa în localitatea Slănic, pentru a efectua o nouă analiză.

„Urmare a situației actuale regăsite la nivelul localității Slănic, coroborat cu ultimele decizii adoptate în urma ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a dispus extinderea perimetrului de siguranță prin evacuarea comunităților din proximitatea zonei afectate. În acest sens, prin grija Instituției Prefectului și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, acțiunea de evacuare a populației, în scopul eliminării oricărui pericol în ceea ce privește siguranța acestora se va realiza în cel mai scurt timp. Totodată, din dispoziția secretarului de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat, o nouă echipă din cadrul IGSU se va deplasa în localitatea Slănic, care alături de specialiști în domeniul construcțiilor și mineri vor efectua o nouă recunoaștere și analiză a situației la fața locului”, a precizat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: slanic evacuari crater